English German French Dutch
Productinformatie
Het draadloze Temperatuur Multi Logger Systeem TL-500 bestaat uit een temperatuur logger software applicatie, een USB ontvanger (BS-500) en een of meerdere temperatuursensoren met ingebouwde zender.
Temperatuursensoren kunnen in grote aantallen tegelijkertijd aan het systeem worden gekoppeld. Losse sensoren voor de Temperatuur Logger zijn verkrijgbaar bij uw leverancier. In de testfase zijn zonder probleem 60 stuks sensoren getest in verbinding met n USB ontvanger!


De ontvanger is via een USB kabel verbonden met een computer waarop de temperatuur logger applicatie draait. De temperatuur logger sofware-applicatie op de computer toont alle temperatuurgegevens afkomstig van de temperatuursensoren die door de USB ontvanger zijn ontvangen. Ongeveer iedere 45 seconden melden de temperatuursensoren hun gemeten temperatuur aan de ontvanger. Naast temperatuurgegevens kan dit ook informatie zijn over het CO2 gehalte of de relatieve luchtvochtigheid in een bepaalde ruimte.

De temperatuur logger sofware-applicatie op de computer toont alle temperatuurgegevens afkomstig van de temperatuursensoren die door de USB ontvanger zijn ontvangen. Ongeveer iedere 45 seconden melden de temperatuursensoren hun gemeten temperatuur aan de ontvanger.
Het is mogelijk om zelf het systeem uit losse onderdelen op te bouwen. Het hart van het systeem is altijd de ontvanger. Dit kan de BS-500 USB ontvanger zijn of de BS-1000 LAN ontvanger (die stand alone, maar ook als USB ontvanger gebruikt kan worden). U heeft de keus uit een groot assortiment sensoren: de reguliere sensoren en de PRO-serie. De sensoren uit de PRO-serie zijn spatwaterdicht en zijn voorzien van een display met achtergrondverlichting.

Leverbare reguliere sensoren:


TL-3TSNStandaard temperatuursensor
TSN-50ETemperatuursensor met een groter bereik
TSN-70E Temperatuursensor die tevens de luchtvochtigheid meet
TSN-33MNMini-Temperatuursensor, waterproof
TSN-EXT44Externe temperatuursensor (kabellengte 70 cm)
EXT-CBL50Externe sensor met 5 meter kabel
EXT-CBL100Externe sensor met 10 meter kabel
  
Leverbare PRO-serie:
PRO-55INTTemperatuursensor met interne probe
PRO-66EXTTemperatuursensor met externe probe (kabellengte 70 cm)
PRO-77IRTemperatuursensor, infrarood
PRO-PT100Temperatuursensor voor PT100 probes
PRO_CO2CO2 meter

ATTENTIE: De reguliere sensoren zijn niet waterdicht! U dient een geschikte waterproof behuizing te gebruiken voor metingen waar de sensoren in contact kunnen komen met water! De PRO-sensoren zijn spatwaterdicht.

software_co2.gif, 54kB

In de sensorlijst van de software-applicatie staat bij iedere sensor telkens de datum en tijd van de laatst ontvangen meting. Het rechtergedeelte van de software-applicatie toont een doorlopende tijdslijn met de bijbehorende gemeten temperatuur van de geselecteerde sensor.

De sensoren en de ontvanger werken m.b.v. radiogolven. De frequentie van de radiogolven bedraagt 433MHz. Deze frequentie is voor iedereen vrij te gebruiken mits het zendvermogen niet boven de 10 milliwatt uitstijgt. Dit minimale vermogen garandeert een overdracht van enkele tientallen meters. Afhankelijk van o.a. de directe bebouwing kan dit bereik groter of kleiner zijn.

De temperatuursensoren zijn geschikt voor zowel plaatsing binnenshuis als ook buitenshuis en voor iedere andere locatie waarvoor een overzicht van het temperatuurverloop gewenst is. Bij slechte ontvangst kan een kleine verplaatsing of verdraaiing van sensor of ontvanger de ontvangst al sterk verbeteren. De temperatuursensor kan temperaturen meten van -30 tot +80 graden Celsius. Het temperatuurbereik is verder afhankelijk van de gebruikte batterijen.Nieuwe apparatuur:

BS-1000 LAN ONTVANGER

De BS-1000 LAN ontvanger maakt het mogelijk om de sensor data van het AREXX MultiLog systeem eenvoudig zichtbaar te maken op alle Windows computers in het netwerk. Hierbij is het mogelijk de BS-1000 stand alone te laten werken, waarbij de meetgegevens real time over het netwerk naar geselecteerde PCs worden verstuurd. Daarnaast kunt u de sensorgegevens verwerken met de MultiLog software op dezelfde manier als bij de BS-500 ontvanger. Tevens is het mogelijk om de BS-1000 te gebruiken als USB ontvanger of als standalone ontvanger met geheugenontvangst. De BS-1000 heeft ingebouwde Messenger functionaliteit, waarmee het o.a. mogelijk is alarm e-mails te versturen zonder tussenkomst van een PC. Met de Messenger functionaliteit is het ook mogelijk de meetgegevens direct naar een webserver te sturen.

De BS-1000 wordt standaard geleverd met een net adapter. Inclusief uitvoerige messenger en synchronisatie software.RPT-7700 REPEATER STATION

De RPT-7700 Repeater is een ontvanger en zender tegelijkertijd, die het mogelijk maakt om grotere afstanden te overbruggen met de sensoren van het AREXX MultiLog systeem. Het sensorsignaal in het bereik van de repeater wordt ontvangen en direct weer uitgezonden naar een MultiLog ontvanger.

Voorbeeld hoe te gebruiken: Wanneer een of meerdere sensoren een afstand moeten overbruggen van 50 meter (van sensor naar ontvanger) maar wegens omstandigheden er maar 40 meter worden bereikt, dan kunt u deze repeater tussen de sensor en ontvanger plaatsen. Dan worden de sensordata door de RPT-7700 ontvangen en direct weer doorgezonden naar de MultiLog ontvanger. De RPT-7700 maakt een groter bereik van de sensoren mogelijk. U kunt meerdere repeaters achter elkaar inzetten bij hetzelfde MultiLog system. De RPT-7700 wordt standaard geleverd met een net adapter.

Software

Vanaf versie 2.0.0 is de software uitgebreid. Het is nu mogelijk om de sensordata van meerdere ontvangers (BS-500, BS-1000 of eventueel een PC) over een netwerk te synchroniseren. Dat betekent dat in grote gebouwen de data van alle sensoren op een server of een PC kan worden verzameld.

Daarnaast beschikt deze softwareversie over diverse tools waaronder een netwerk config tool, waarmee de BS-1000 LAN ontvanger kan worden geconfigureerd. Tevens is er een calibratie tool voor de PT-100 sensor.

Tot slot zijn er extra tools voor de BS-1000 waarmee deze LAN ontvanger eenvoudig kan worden geconfigureerd.
  Nijmegen, Netherlands, T [°C]
  Nijmegen, Netherlands, CO2 [ppm]
  Zwolle, Netherlands, T [°C]
©2014 AREXX Engineering Top
Top